Vážení,
přečetl jsem si ve vašem textu níže uvedené požadavky na F&B Managera a nestačil jsem se divit tomu, že v textu uvádíte optimální věk na tuto funkci 28 – 35 let. Jednak to je velice zavádějící a dále je text věkově diskriminační.
Věk by se jako kritérium měl objevit pouze v případě, kdy je zákonem daný věk pro výkon povolání. Takovýchto případů je ale fakticky poměrně málo. Zákon o zaměstnanosti přímo zakazuje činit nabídky, které mají diskriminační charakter,čili například omezit požadavky pro přijetí do zaměstnání na základě věku. Tedy i uvedení optimálního věku ve vašem případě je minimálně nesmyslné a morálně nemravné. Váš text se může stát pro personalisty navádějící k diskriminaci při přijetí na danou funkci staršího 35 let.
Jan Dvořák
Požadavky na místo F&B Managera:
osobnost důrazná, nápaditá a kreativní,
osobnost vybavená praktickými zkušenostmi,
dobrá schopnost úsudku a znalost podnikové psychologie a prozíravost,
optimální věk 28 – 35 let,
vzdělání – vyučen v hotelu a diplom z hotelové nebo vysoké školy, kurz managementu,
jazykové znalosti – angličtina, němčina slovem i písmem, francouzština,
výborný zdravotní stav, společenské vystupování,
praktické zkušenosti – víceletá praxe v restauraci, na banketním oddělení nebo na oddělení stevarda,
speciální požadavky – v rámci tréninku musí být seznámen se zásadami obchodní politiky hotelu,
musí souhlasit s nepravidelnou pracovní dobou.
Více zde: https://hotelovyprovoz.webnode.cz/maturitni-okruhy/gastronomicky-usek/
Datum: 01.03.2018